WAT IS WOOLLIGHT

Woollight is een lampencollecie ontworpen door het Nederlands kunstenaarskoppel 'beeldenbouwers'. De lampen zijn gemaakt van tweedehands wollen dekens. Het wollen weefsel wordt zo behandeld dat het lichtdoorlatend wordt en een vaste vorm krijgt. Het resultaat is uniek en verrassend! Het wollen weefsel creëert zo een zeer warme sfeer. Elke Woollight lamp heeft een unieke kleur en patroon combinatie.

BEELDENBOUWERS EN WOOLLIGHT

Beeldenbouwers (Arno Tummers en Ellen Seegers) lijkt een liefde voor oude wollen dekens te hebben. Zonder nostalgisch te willen zijn, wil zij bepaalde kwaliteiten van deze afgedankte dekens nog een tweede kans geven in een andere hoedanigheid. Zie ook de kunstprojecten op www.beeldenbouwers.nl.
Bij de lampen is het karakter van de deken behouden en het warme en behaaglijke gevoel wat een deken geeft zichtbaar gemaakt. Een Woollight lamp heeft daardoor een puur, warm en stoer uiterlijk.

PRODUCTIE VAN WOOLLIGHT LAMPEN

De productie van de Woollight lampen is van begin tot eind handwerk en wordt met aandacht door Beeldenbouwers zelf gedaan in eigen atelier. Geschikte dekens uitzoeken, wassen, borstelen, patroon knippen, matching van de dekendelen en kleur van de draad, festoneren, verdere verwerking van de lamp, afwerking, elektra montage, inpakken.

WOOLLIGHT IN OPDRACHT

Beeldenbouwers kan voor u een unicum dan wel een kleine oplage ontwerpen voor een speciale plek thuis of voor een bedrijfsruimte. Met onze beeldende kwaliteiten en uw wensen kunnen we in overleg tot een ontwerp komen voor een specifieke plek. Hiervoor kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.